top of page

מידע על ברצלונה והתמצאות בעיר

ברצלונה היא אחת הערים המתויירות בעולם, עם מעל ל-8 מיליון תיירים בשנה, ומדורגת שישית ברשימת הערים העולמיות שחוזרים אליהן שוב ושוב. בעיר יש מגוון עצום של מבנים ארכיטקטונים יפהפיים, פארקים, מוזיאונים, מסעדות וברים, ומעל הכל ברצלונה היא עיר עם מזג אויר נעים ואנשים מסבירי פנים.

בעמוד הזה תמצאו הרבה מידע לגבי התמצאות נוחה בעיר.

ברצלונה מחולקת ל- 10 רובעים, שכל אחד מהם מחולק לשכונות נוספות. כל אחד מהרובעים מציע דברים שונים, ויש הרבה מה לראות. הרשימה שלפניכם מפרטת את הרובעים המתויירים יותר, ואת נקודות החן ואטרקציות המרכזיות שלהם.

העיר העתיקה מחולקת לארבע שכונות:

ראבל: תיאטרון ליסאו, המוזיאון לאמנות עכשווית, המוזיאון הימי, האקווריום, ארמון גואל, שדרות הראמבלס, עמוד קולומבוס ושוק בוקריה.

הרובע הגותי: כיכר סנטה מריה דל פי והכנסיה, בניין העירייה והארמון, המוזיאון להסטוריה, הרובע היהודי ובית הכנסת, כיכר ג'ורג' אורוול, פלאסה ריאל.

סנט פרה: שוק סנטה קתרינה, מוזיאון השוקולד, מוזיאון פיקאסו, ארמון המוסיקה, שער הניצחון, פארק סיוטדלה, גן החיות.

ברצלונטה: חוף הים, כפר הדייגים העתיק, תחנת הרכבת הצרפתית.

שאר הרובעים בעיר:

הר היהודים (מונטג'וויק): מוזיאון מירו, הכפר הספרדי, פארק מונטג'וויק והרכבל, המוזיאון הלאומי לאמנות, הכפר האולימפי, פלאסה אספניה (כיכר ספרד), קניון ארנס.

סאנטס: איצטדיון קאמפ נואו ומוזיאון בארסה, פארק סרוונטס, מנזר סנטה מריה פדראלבס.

אישמפלה: קתדרלת סגרדה פמיליה, המוזיאון לאמנות מודרנית, קאסה מילה, קאסה קלאבט, קאסה בטיו, כיכר קטלוניה, רחוב גרסיה (עם בניינים מהתקופה של גאודי), אוניברסיטת ברצלונה.

גרסיה: קאסה פוסטר, פארק גואל ומוזיאון גאודי, קאסה ויסנס.

הורטה: המבוך של ברצלונה, פביליון הרפובליקה, מוזיאון פלמרו.

סנט מרטי: הטיילת ומבנה הדג של פרנק גרי, הנמל האולימפי.

תחבורה בברצלונה

הדרך הכי מהירה וקלה להתמצאות היא המטרו. ישנם 12 קווי חשמלית ומטרו בברצלונה ואיתם אפשר לכסות כל נקודה בעיר. לרוב לא צריך יותר משני קווי מטרו כדי להגיע ממקום למקום. הרישות ונקודות ההצלבה של הקווים מאד פרקטיים, במיוחד כאשר מדובר בהגעה לאיזורים מתויירים. הנסיעה בין תחנת מטרו אחת לשניה לוקחת כ-2 דקות, כך שאם נוסעים מאיזור אחד לשני זה בד"כ לא לוקח יותר מרבע שעה, עשרים דקות גג.

הדרך המשתלמת ביותר היא לקנות כרטיסייה של 10 נסיעות, T-Casual, כאשר בכל נסיעה ניתן לשלב קווי מטרו, אוטובוס וחשמלית במשך שעה ורבע (מה שנקרא כרטיס מעבר). הכרטיסייה עולה כ-11 יורו, כאשר כרטיס לנסיעה בודדת עולה 2.15 יורו. את הכרטיסים רוכשים במכשירים האוטומטיים שנמצאים בכל כניסה למטרו. אפשר גם לקנות את barcelona card, כרטיס נסיעות חופשי ליומיים (20 יורו), 3 ימים (45 יורו), 4 ימים (55 יורו), ו-5 ימים (60 יורו), אבל לא נראה לי שזה משתלם כל כך.

בעליה לחשמלית או לאוטובוס יש לכרטס את הכרטיס במכשיר הקטן שנמצא באמצע הקרון/ האוטובוס. הנהגים לא מתעסקים עם כירטוס או מכירת כרטיסים. במידה ויש בעיה הם כן ינסו לעזור, אבל כמובן רק בספרדית. הפיקוח על הכרטיסים הוא די רופף, אולם ישנם פקחים שמסתובבים ומבקשים לראות את כרטיס הנסיעה מכורטס עם תאריך הנסיעה. במידה והתפלחתם לנסיעה, או שלא כרטסתם במכשיר, הקנס הוא 100 יורו. הם עקשנים גם עם תיירים, ואפילו יכולים לקרוא למשטרה, כך שלא שווה להסתבך.

בימי שני עד חמישי המטרו עובד מ- 5:00 בבוקר עד 24:00 בלילה. בימי שישי מ- 5:00 בבוקר עד 02:00 בלילה. בסופ"ש המטרו עובד מ- 5:00 בבוקר של יום שבת ועד 24:00 של יום ראשון רצוף. כך שאם אתם רוצים לצאת בלילה בין שבת לראשון אפשר להשתמש במטרו במקום במוניות. גם בחגים מסויימים ופסטיבלים המטרו עובד כל הלילה, למשל בפסטיבל גרסיה, פסטיבל המרסה, סן חואן, ובסילבסטר.

הגעה משדה התעופה של ברצלונה ובחזרה

ישנן מספר דרכים להגיע משדה התעופה לעיר ובחזרה:

 

1. מטרו קו L9 sud (קו כתום)

ישנן שתי תחנות, האחת בתוך טרמינל T1, הטרמינל לטיסות בינלאומיות אליו מגיעות רב הטיסות מהארץ, והתחנה השניה מחוץ לטרמינל T2, ליד תחנת הרכבת. בכל מקרה יש לעקוב אחרי השילוט שמכוון למטרו. קו L9 נוסע ישרות משדה התעופה לכניסה הדרומית של ברצלונה ועוצר באיזור הקונגרס של גראן ויה (Fira gran via), מושלם למי שמתארח במלון Fira או Congress. הקו ממשיך לשתי תחנות נוספות ליד הקאמפ נואו, Zona universitaria ו- Collblanc. בכל אופן בכל אחת מהתחנות (כמעט) יש הצלבה עם קו מטרו אחר, כך שניתן להגיע לכל מקום בעיר. אפשר כבר בשדה התעופה לרכוש את כרטיסיית המטרו וכך יוצא ממש זול להגיע לברצלונה.

 

2. אירובוס

אוטובוס כחול שיוצא גם מטרמינל T1, וגם מטרמינל T2. הוא נוסע ישירות למרכז ברצלונה ועוצר בתחנות כיכר ספרד, אורגל וכיכר קטלוניה (מעל הרמבלס). הנסיעה לוקחת כחצי שעה ללא פקקים לכיכר קטלוניה. כרטיס הלוך עולה 5.9 יורו וכרטיס הלוך-חזור 10.2 יורו.

שעות פעילות:

מכיכר קטלוניה לטרמינל 5:00 בבוקר עד 00:30 בלילה.

מהטרמינל לכיכר קטלוניה: 5:35 בבוקר עד 1:05 בלילה.

הקו עובד כל ימות השנה, כולל סופי שבוע וחגים.

 

3. אוטובוס רגיל

קו 46 יוצא מטרמינל T1, עובר דרך T2, ומגיע עד כיכר ספרד. תכלס הוא עושה את אותו המסלול כמו האירובוס, רק עם יותר עצירות (ולא ממשיך לכיכר קטלוניה). היתרון הגדול הוא שאפשר להשתמש בכרטיסיית T10. בכל מקרה אפשר לשלם גם על נסיעה בודדת 2.15 יורו. הקו עובד מ-4:50 בבוקר ועד 23:50 בלילה. אם אתם צריכים לנסוע באמצע הלילה יש קו לילי, NitBus17 שנוסע לטרמינל 1, ו- NitBus16 שנוסע לטרמינל 2. שני הקווים פועלים על אותו המסלול של קו 46. גם בהם אפשר להשתמש בכרטיסייה, או לרכוש נסיעה בודדת.

4. מונית

המוניות נמצאות מחוץ לטרמינלים. הדרך הכי נוחה ללא ספק, אבל לאו דווקא הכי מהירה. אם המלון שלכם נמצא במרכז העיר אתם יכולים להיתקל בהרבה פקקים ורמזורים.

ממוצע המחירים לנסיעת יום (ללא מונה):

לכיכר ספרד 25 יורו

לכיכר קטלוניה 30 יורו

לסגרדה פמיליה 35 יורו

לנוחיותכם מצורפת מפה של קווי המטרו והחשמלית של ברצלונה:

bottom of page